Idei amenajare bucatarii mici si inguste

 

Vrei sa faci rai din ce ai? Mai exact: vrei sa ai o bucatarie superba, chiar daca e mica si ingusta?

Dimensiunile exacte conteaza enorm dar in urmatoare randuri vrem sa iti prezentam cateva idei de amenjare din care sa te poti inspira astfel incat sa creezi o bucatarie in care sa aveti loc, chiar daca dimensiunea sa nu te ajuta...

Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este urmatoarea:

Vei/veti manca acolo? Sau in alta camera?

Asta va conta enorm in amenajarea bucatariei si da, poti incorpora un mic spatiu in care tu si inca o persoana sa puteti manca, dar o data ce ai raspunsul la intrebare, uita-te la prima noastra recomandare:

1. Bucatarie ingusta cu spatiu de servit masa

Sursa

Probabil printre cele mai inguste bucatarii prezente in aceste recomandari, masuta mica este suficienta pentru ca 3-4 persoane sa poata lua masa, in timp ce tot ce este important se afla pe peretele din stanga. Practic bucataria este pe stanga dar masuta este binevenita.

Iar daca planuiesti sa mancati in alta parte, poti avea chiar si o bucatarie mai ingusta si poti folosi acest model.

2. Bucatarie neagra cu lemn amenajata in forma de U

bucatarie cu lemn si negru

Sursa

O idee mai maricica, aceasta bucatarie utilizeaza la maxim spatiul disponibil printr-o mobila in forma de U care beneficiaza si de luminozitate sporita in timpul zilei, avand o fereastra pe o latime.

De notat ar mai fi si podeaua de culoare gri deschis/alb care te ajuta sa te simti intr-un spatiu mai mare si mai aerisit.

3. Bucatarie alba ingusta cu spatiu de servit masa 

Sursa

Un mic secret utilizat in aceasta bucatarie este montarea unei oglinzi pe o usa glisanta care va imbunatati perceptia asupra spatiului.

Totodata, faptul ca scaunele sunt montate in partea opusa intrarii, va imbunatatii confortul persoanelor care stau la masa, pentru ca nu vor fi deranjati de persoanele care intra in bucatarie.

BONUS: O idee de amenajare cu un contrast puternic

Sursa

Desi in imagine bucataria este open space, ce putem nota din aceasta poza este aceasta idee de contrast puternic, lucru pe care cu siguranta nu il vei gasi in multe bucatarii. Mai exact, un perete sa fie alb, sa dea senzatia de spatiu mare, iar pe celalalt totul sa fie negru, de la mobila pana la electrocasnice.

Acest contrast va impresiona pe oricine, si combina intr-un mod unic 2 culori foarte utilizate in bucatariile moderne. Un perete ~100% alb... si un perte ~100% negru cu o podea alba ce sporeste sentimentul de spatiu mare.

Nu uita, la noi gasesti cele mai interesante si eficiente baterii de bucatarie si nu numai!

Înapoi la blog