caracteristici cada gonflabila gri

Cada gonflabila vs cada pliabila din plastic pentru adulti - care este cea mai buna?

Ai motivele tale pentru care te gandesti fie la o cada gonflabila, fie la o cada din plastic.
Exista nenumarate motive pentru care o baie in cada este ceva de care poate iti e dor si vrei sa mai ai parte din cand in cand.
Ideea e ca vrei una, dar poate nu gasesti ce te intereseaza, nu se incadreaza in bugetul tau sau esti nehotarat intre o cada gonflabila si una pliabila.
Vrem sa te ajutam sa faci cea mai buna alegere pentru tine si astfel in urmatoarele randuri iti prezentam toate elementele de care trebuie sa tii cont.
Trebuie sa stii ca aceste cazi mobile sau portabile, au forma ovala sau rotunda, dimensiunile in cazul celor rotunde putand fi mai mici atunci cand sunt montate dar cam asta este singura diferenta intre ele, din prisma formei.
Desi si cada gonflabila se poate plia, de obicei persoanele interesate se adreseaza fiecarui model dupa trasatura principala, gonflabila si pliabila, adica cele care au o structura ce se poate strange/plia.

Motive PRO cada gonflabila:

1. Este mult mai usor de transportat.
Fiind mai mica ca dimensiune si cantarind doar ~ 4 kilograme, o poti lua cu tine oriunde. 
2. Ocupa mult mai putin spatiu
O cada gonflabila incapa intr-o cutie putin mai mare decat cea de pantofi, astfel ca o poti depozita sub pat, intr-un colt in depara sau chiar si intr-un sertar mai incapator
3. Este mai ieftina, in functie si de model
4. In functie de model, este mult mai usor de instalat. Spre exemplu cada noastra cu pompa wireless inclusa se umfla SINGURA in 3 minute. Fiind wireless, poti sa o montezi oriunde, in gradina, pe balcon... in padure... oriunde... fara sa ai nevoie de sursa de curent in apropiere.
5. Ofera un confort sporit de jur imprejur si chiar dedesubt, daca vine cu o perna cu apa, ca acest model sau cu o podea gonflabila.
Chiar si modelul mai accesibil la pret este usor de instalat dar fiindca vine cu o pompa manuala, va trebui sa pompezi cateva minute.
Cazile pliabile se impart in 2 tipuri:
A. Cea care are doar cadrul (scheletul) din plastic
B. Cea care are intreaga structura din plastic

Punctele PRO ale cazilor pliabile sunt urmatoarele:

1. In cazul modelului B, aceasta cada este mult mai robusta si te poti sprijini in ea dandu-ti un sentiment ridicat de siguranta. Totusi, plasticul se poate si el crapa.
2. In cazul modelului A, prelata care imbraca cadrul poate fi mai rezistenta in timp la diferentele de temperatura si daca cadrul este din metal, atunci si acesta poate fi rezistent dar in cazul in care e de metal, pretul creste considerabil din cauza costului cu materialele si al transportului.

Diferentele intre cazile gonflabile si cele pliabile sunt urmatoarele:

1. Pret
Cele gonflabile au un pret mai accesibil, modelele noastre incepand de la aproximativ 700 de lei. Cele pliabile incep de la acelasi pret dar cea cu structura completa din plastic depaseste 1000 de lei datorita spatiului pe care il ocupa in timpul transportului si materialului din care este facuta.
2. Confort
Confortul cazii gonflabile nu se compara cu confortul nici unei alte cazi portabile. Aerul face ca acea cada sa fie moale si e mult mai relaxanta decat cea din plastic sau metal.
3. Spatiul ocupat
Acesta este mult mai mic in cazul celei gonflabile si felul in care e stransa poate fi ajustat si in functie de loclul in care vrei sa o depozitezi atunci cand nu o folosesti
4. Usurinta in folosire
Cada gonflabila este mult, mult, mai usor de instalat.
In cazul cazii cu pompa wireless, tot ce trebuie sa faci este sa conectezi pompa si in 3 minute sa torni apa in ea. Cada cu cadru necesita
5. Exista un singur avantaj pe care cazile pliabile le au in fata celor gonflabile: rezistenta in timp la temperaturi si uzura.
Cazile gonflabile trebuiesc folosite cu mai multa atentie, in principal sa nu fie umplute mai mult de 3 sferturi si ca apa turnata sa fie la o temperatura pe care o poate suporta pielea si sa nu se amestece apa rece cu apa fierbinte in interiorul cazii pentru a preveni spargerile.
Dar asta nu inseamna ca o cada pliabila nu are puncte ce pot ceda.
In cazul celei cu cadru, toate acele imbinaturi pot ceda in timp sau se pot largi. Cadrul se poate indoi datorita presiunii si temperaturii apei iar per total, niciuna din aceste tipuri de cazi nu este indestructibila. Niciuna nu se compara cu cada din fonta pe care o foloseau ai nostrii inainte si la care unii din noi am renuntat.

Concluzia finala?

Concluzia finala este dupa cum vezi, in avantajul cazilor gonflabile: pretul, confortul si dimensiunile fac cada gonflabila cea mai buna alegere in opinia noastra, atat timp cat esti putin atent la modul in care o utilizezi.
Decizia e a ta! In functie de criteriile cele mai importante, te poti hotari asupra unei cazi care se muleaza perfect nevoilor tale.
Înapoi la blog